Kezdem érezni a tél végét – még ha az időjárás most nem is emlékeztet erre – és ez abban is megnyilvánul, hogy erősebben vágyódom a friss ízek után. Ez a könnyű vacsora minden igényemet kielégíti, hiszen imádom a tésztát és a rákot, benne van a citrom frissessége, a mascarpone krémessége, no meg a harsogóan zöld brokkoli és zöldborsó, ami szerencsére fagyasztva ilyenkor is kapható és a tavaszt csempészi a tányérra.
Szeretettel küldöm ezt a receptet Csibinek Liverpoolba, hogy végre főzhessen magának valami könnyedén finomat. :)
(A recept eredeti verziója a GoodFood magazin januári számában található.)
- 15 dkg tészta (pélsául fusili vagy farfalle)
- 8 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
- 10 dkg brokkoli (mélyhűtött)
- 10 dkg apró garnéla vagy koktélrák (mélyhűtött, tisztított, előfőzött)
- 1 citrom kettévágyva - az egyik felének a leve kifacsarva, illetve a héja lereszelve, míg a másik fele gerezdekre vágva
- 3 evőkanál mascarpone
- só, bors, bazsalikom
Elkészítés:
Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzd ki a tésztát a csomagoláson megadott időt figyelembe véve. A főzési időből számolj vissza négy percet és amikor már csak ennyi van hátra, add hozzá a mélyhűtött borsót és a brokkolit. Amikor lejár a főzési idő, keverd hozzá a rákocskákat is. A főzővízből tegyél félre egy csészényit, a többit szűrő segítségével öntsd le a zöldséges-rákos tésztáról.
Most keverd hozzá a fél citrom lereszelt héját és a levét, majd a mascarponét és melegítsd tovább mérsékelt tűzön, kevergetve. Fokozatosan önts hozzá egy keveset a tészta félretett főzővizéből is, mindaddig, amíg krémes lesz a szósz. Egy kevés sóval és borssal ízesítsd és adj hozzá egy kis bazsalikomot is – legjobb, ha frisset.
Előmelegített tányéron tálald. További bazsalikomlevelekkel és citromgerezdekkel díszítheted.
No comments:
Post a Comment