Üdvözöllek!

Gyüre Orsolya vagyok, hétvégi konyhatündér és fotós. Egy csöppnyi garzonlakás még apróbb konyhájában sütök-főzök örömmel és szeretettel. Receptjeimmel és fotóimmal azt mutatom be, hogy nem a (konyha)méret a lényeg, mert sok jó étel kis helyen is elfér.

Amit készítek, az garantáltan egyszerű, viszonylag kevés alapanyagból kihozható, mégis laktató, különleges és finom.

Isten hozott Orsolya bisztrójában!
cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory

Tészta rákkal, mascarponéval és citrommal



Kezdem érezni a tél végét – még ha az időjárás most nem is emlékeztet erre – és ez abban is megnyilvánul, hogy erősebben vágyódom a friss ízek után. Ez a könnyű vacsora minden igényemet kielégíti, hiszen imádom a tésztát és a rákot, benne van a citrom frissessége, a mascarpone krémessége, no meg a harsogóan zöld brokkoli és zöldborsó, ami szerencsére fagyasztva ilyenkor is kapható és a tavaszt csempészi a tányérra.

Szeretettel küldöm ezt a receptet Csibinek Liverpoolba, hogy végre főzhessen magának valami könnyedén finomat. :)

(A recept eredeti verziója a GoodFood magazin januári számában található.)

Hozzávalók 2 személyre:

- 15 dkg tészta (pélsául fusili vagy farfalle)
- 8 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
- 10 dkg brokkoli (mélyhűtött)
- 10 dkg apró garnéla vagy koktélrák (mélyhűtött, tisztított, előfőzött)
- 1 citrom kettévágyva - az egyik felének a leve kifacsarva, illetve a héja lereszelve, míg a másik fele gerezdekre vágva
- 3 evőkanál mascarpone
- só, bors, bazsalikom

Elkészítés:

Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzd ki a tésztát a csomagoláson megadott időt figyelembe véve. A főzési időből számolj vissza négy percet és amikor már csak ennyi van hátra, add hozzá a mélyhűtött borsót és a brokkolit. Amikor lejár a főzési idő, keverd hozzá a rákocskákat is. A főzővízből tegyél félre egy csészényit, a többit szűrő segítségével öntsd le a zöldséges-rákos tésztáról.

Most keverd hozzá a fél citrom lereszelt héját és a levét, majd a mascarponét és melegítsd tovább mérsékelt tűzön, kevergetve. Fokozatosan önts hozzá egy keveset a tészta félretett főzővizéből is, mindaddig, amíg krémes lesz a szósz. Egy kevés sóval és borssal ízesítsd és adj hozzá egy kis bazsalikomot is – legjobb, ha frisset.

Előmelegített tányéron tálald. További bazsalikomlevelekkel és citromgerezdekkel díszítheted.









No comments:

Post a Comment