Üdvözöllek!

Gyüre Orsolya vagyok, hétvégi konyhatündér és fotós. Egy csöppnyi garzonlakás még apróbb konyhájában sütök-főzök örömmel és szeretettel. Receptjeimmel és fotóimmal azt mutatom be, hogy nem a (konyha)méret a lényeg, mert sok jó étel kis helyen is elfér.

Amit készítek, az garantáltan egyszerű, viszonylag kevés alapanyagból kihozható, mégis laktató, különleges és finom.

Isten hozott Orsolya bisztrójában!
cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory

Chilis-mentás fetasajttal töltött, sült cukkinitekercsek




Ezt az ételt kedvencem, Nigella Lawson padlizsánnal készítette el és előételnek ajánlja. Én cukkinit használtam hozzá, azzal is remekül működik. Kétféleképp csináltam meg: feltekerve köretként – mondjuk például friss ízű, mentás fasírthoz –, míg a karikákra vágott cukkinikorongokra csak ráhalmoztam a tölteléket – így könnyed nyári falatozáshoz kitűnő, egy pohár fehérbor mellé.


Hozzávalók:

- 2 közepes méretű cukkini, hosszában vékony szeletekre vágva, vagy keresztben, korongokra szelve
- 4 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg fetasajt
- 1 piros chilipaprika, apróra vágva, kicsumázva
- egy marék friss mentalevél, finomra vágva
- 1 citrom leve
- bors


Elkészítés:

Melegítsd elő forróra a sütőt (ha van benne grill funkció, azt is kapcsold be). A sütő rácsát borítsd be alufóliával. A cukkiniszeletek (vagy korongok) mindkét oldalát kend meg olívaolajjal, helyezd őket a rácsra és mindkét oldalukon süsd-grillezd meg.

A fetasajtot morzsold egy tálba, add hozzá a felaprított chilit, a mentát és facsard hozzá a citrom levét. Sózni nem kell, mert a feta sós, viszont egy pár tekerésnyi bors jót tesz neki.

Halmozz egy-egy kanálka tölteléket a cukkiniszeletek egyik végére és tekerd fel őket. A végét alulra helyezve ültesd a tekercseket egy tálra – vagy ha köretként tálalod, akkor a hús mellé. 

Amennyiben korongokat készítettél a cukkiniből, még a feltekeréssel sem kell bajlódnod: egyszerűen rendezd el a korongokat egy szép tálon, púpozd a tetejükre a tölteléket, és már kínálhatod is.


No comments:

Post a Comment