Üdvözöllek!

Gyüre Orsolya vagyok, hétvégi konyhatündér és fotós. Egy csöppnyi garzonlakás még apróbb konyhájában sütök-főzök örömmel és szeretettel. Receptjeimmel és fotóimmal azt mutatom be, hogy nem a (konyha)méret a lényeg, mert sok jó étel kis helyen is elfér.

Amit készítek, az garantáltan egyszerű, viszonylag kevés alapanyagból kihozható, mégis laktató, különleges és finom.

Isten hozott Orsolya bisztrójában!

Chilis-mentás fetasajttal töltött, sült cukkinitekercsek




Ezt az ételt kedvencem, Nigella Lawson padlizsánnal készítette el és előételnek ajánlja. Én cukkinit használtam hozzá, azzal is remekül működik. Kétféleképp csináltam meg: feltekerve köretként – mondjuk például friss ízű, mentás fasírthoz –, míg a karikákra vágott cukkinikorongokra csak ráhalmoztam a tölteléket – így könnyed nyári falatozáshoz kitűnő, egy pohár fehérbor mellé.


Hozzávalók:

- 2 közepes méretű cukkini, hosszában vékony szeletekre vágva, vagy keresztben, korongokra szelve
- 4 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg fetasajt
- 1 piros chilipaprika, apróra vágva, kicsumázva
- egy marék friss mentalevél, finomra vágva
- 1 citrom leve
- bors


Elkészítés:

Melegítsd elő forróra a sütőt (ha van benne grill funkció, azt is kapcsold be). A sütő rácsát borítsd be alufóliával. A cukkiniszeletek (vagy korongok) mindkét oldalát kend meg olívaolajjal, helyezd őket a rácsra és mindkét oldalukon süsd-grillezd meg.

A fetasajtot morzsold egy tálba, add hozzá a felaprított chilit, a mentát és facsard hozzá a citrom levét. Sózni nem kell, mert a feta sós, viszont egy pár tekerésnyi bors jót tesz neki.

Halmozz egy-egy kanálka tölteléket a cukkiniszeletek egyik végére és tekerd fel őket. A végét alulra helyezve ültesd a tekercseket egy tálra – vagy ha köretként tálalod, akkor a hús mellé. 

Amennyiben korongokat készítettél a cukkiniből, még a feltekeréssel sem kell bajlódnod: egyszerűen rendezd el a korongokat egy szép tálon, púpozd a tetejükre a tölteléket, és már kínálhatod is.


No comments:

Post a Comment