Ezt az ételt kedvencem, Nigella Lawson padlizsánnal
készítette el és előételnek ajánlja. Én cukkinit használtam hozzá, azzal is
remekül működik. Kétféleképp csináltam meg: feltekerve köretként – mondjuk például
friss ízű, mentás fasírthoz –, míg a karikákra vágott cukkinikorongokra csak
ráhalmoztam a tölteléket – így könnyed nyári falatozáshoz kitűnő, egy pohár
fehérbor mellé.
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű cukkini, hosszában vékony szeletekre
vágva, vagy keresztben, korongokra szelve
- 4 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg fetasajt
- 1 piros chilipaprika, apróra vágva, kicsumázva
- egy marék friss mentalevél, finomra vágva
- 1 citrom leve
- bors
Elkészítés:
Melegítsd elő forróra a sütőt (ha van benne grill
funkció, azt is kapcsold be). A sütő rácsát borítsd be alufóliával. A
cukkiniszeletek (vagy korongok) mindkét oldalát kend meg olívaolajjal, helyezd őket a rácsra és mindkét oldalukon süsd-grillezd meg.
A fetasajtot morzsold egy tálba, add hozzá a felaprított
chilit, a mentát és facsard hozzá a citrom levét. Sózni nem kell, mert a feta
sós, viszont egy pár tekerésnyi bors jót tesz neki.
Halmozz egy-egy kanálka tölteléket a cukkiniszeletek
egyik végére és tekerd fel őket. A végét alulra helyezve ültesd a tekercseket
egy tálra – vagy ha köretként tálalod, akkor a hús mellé.
Amennyiben korongokat készítettél a cukkiniből, még a feltekeréssel sem kell bajlódnod: egyszerűen rendezd el a korongokat egy szép tálon, púpozd a tetejükre a tölteléket, és már kínálhatod is.
Amennyiben korongokat készítettél a cukkiniből, még a feltekeréssel sem kell bajlódnod: egyszerűen rendezd el a korongokat egy szép tálon, púpozd a tetejükre a tölteléket, és már kínálhatod is.
No comments:
Post a Comment