A hétvégékben többek között az a jó, hogy lehet ráérősen és kiadósan reggelizni, és utána még lustálkodni egy kicsit. Arra is több idő jut, hogy a szokásos szendvicstől eltérjünk, és sürgölődjünk a konyhában – hogy aztán az elkészült lakomát tálcára pakolva visszatelepedhessünk az ágyba.
Ez nagyon finom, sütőben sütött tojás az egyik kedvenc hétvégi reggelim.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 teáskanál olívaolaj,
- 5 dkg prosciutto (vagy más, vékonyra szeletelt sonka),
- 5 dkg natúr brie sajt,
- 2 tojás,
- a sütéshez egyszemélyes szufléformák.
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő két szufléformát. Vágd vékony csíkokra a prosciutto-t és apró kockákra a brie sajtot. Egy kisebb serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat és süsd meg benne a sonkát, amíg ropogósan piros nem lesz. Ekkor húzd félre a tűzről és keverd hozzá a sajt felét. Kevergesd addig, amíg folyósra nem olvad (ha kell, tedd vissza a tűzre, de mérsékeld a lángot alatta).
Adagold ki a megsütött sonka-sajt keveréket a szufléformákba, majd üss mindegyikre egy-egy tojást. Tedd a formákat egy sütőtálba és önts alájuk annyi forró vizet, hogy a formák feléig érjen. Süsd kb. 10 percig. Ekkor szórd rájuk a maradék sajtkockákat és told vissza a sütőbe további 5 percre, hogy a sajt megolvadjon.
A sütőből kivéve a tojások tetejét fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal, majd tálald azonnal. Pirítóssal, friss péksüteménnyel finom és laktató reggeli.
No comments:
Post a Comment