Üdvözöllek!

Gyüre Orsolya vagyok, hétvégi konyhatündér és fotós. Egy csöppnyi garzonlakás még apróbb konyhájában sütök-főzök örömmel és szeretettel. Receptjeimmel és fotóimmal azt mutatom be, hogy nem a (konyha)méret a lényeg, mert sok jó étel kis helyen is elfér.

Amit készítek, az garantáltan egyszerű, viszonylag kevés alapanyagból kihozható, mégis laktató, különleges és finom.

Isten hozott Orsolya bisztrójában!

Kolbászos-parmezános csigák

Ennél gyorsabban már nem is lehet összedobni egy jó kis esti nasst – akár egy pohár sör, vagy bor mellé. Garantált pasikedvenc, ha meccs van, ezzel egészen biztosan a kedvükben lehet járni. Sokkal jobban fogják imádni, mint a chipset!Hozzávalók:

- 1 csomag (27 dkg-os) félkész leveles tészta (továbbra is a Tante Fanny-t ajánlom, nálam ezerszeresen bevált)
- kb. 5 dkg parmezán
- egy csomag snack minikolbász (Pick Snack csemege kolbászt használtam)
- 1 tojás, felverve


Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra (légkeverésesnél 210 fokra). Egy sütőlapot bélelj ki sütőpapírral. A tojást verd fel, készítsd mellé a kenőtollat. A parmezánt reszeld le nagylyukú reszelőn, vagy egyszerűen kisebb darabokban dobd az aprítógépbe és daráld nagyobb morzsányira.

A hűtött, félkész leveles tésztát tekerd ki és próbálj gyorsan dolgozni, hogy ne melegedjen fel. A téglalapot vágd középen félbe, így két hosszúkás téglalapod lesz. Mindkettőt szórd meg parmezánnal, úgy, hogy a sajt kb 2/3-át elhasználd. Ezután mindkét téglalap hosszabbik oldalán helyezz a szélükre minikolbászokat úgy, hogy teljes hosszában végigérjenek (vágj a kolbászkákból megfelelő hosszúságú darabokat, mert egy nem fog végig érni, kettő pedig már túllógna ).

Ezután kezdd el feltekerni a tésztalapokat úgy, hogy szorosan becsomagolod a kolbászokat (persze a tészta sütőpapírját ne csavard bele a tekercsbe :)). Két szép rudat fogsz kapni.

Még mindig próbálj gyors lenni, hogy a tészta minél hidegebb maradjon, mert felmelegedve elkezd ragadni és nehezebb bánni vele. Egy késsel szeleteld fel a rudakat és az így kapott csigákat fektesd el a sütőlapon (hagyj közöttük távolságot, mert picit megnőnek sütéskor). Ha kicsit szétnyomódtak a szeleteléskor, most még megformázhatod őket. 

Kend meg őket a felvert tojással és szórd meg a tetejüket a maradék reszelt parmezánnal. Kb. 20 perc alatt aranyszínűre sülnek.

No comments:

Post a Comment