Üdvözöllek!

Gyüre Orsolya vagyok, hétvégi konyhatündér és fotós. Egy csöppnyi garzonlakás még apróbb konyhájában sütök-főzök örömmel és szeretettel. Receptjeimmel és fotóimmal azt mutatom be, hogy nem a (konyha)méret a lényeg, mert sok jó étel kis helyen is elfér.

Amit készítek, az garantáltan egyszerű, viszonylag kevés alapanyagból kihozható, mégis laktató, különleges és finom.

Isten hozott Orsolya bisztrójában!
cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory

Kolbászos-parmezános csigák

Ennél gyorsabban már nem is lehet összedobni egy jó kis esti nasst – akár egy pohár sör, vagy bor mellé. Garantált pasikedvenc, ha meccs van, ezzel egészen biztosan a kedvükben lehet járni. Sokkal jobban fogják imádni, mint a chipset!



Hozzávalók:

- 1 csomag (27 dkg-os) félkész leveles tészta (továbbra is a Tante Fanny-t ajánlom, nálam ezerszeresen bevált)
- kb. 5 dkg parmezán
- egy csomag snack minikolbász (Pick Snack csemege kolbászt használtam)
- 1 tojás, felverve


Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra (légkeverésesnél 210 fokra). Egy sütőlapot bélelj ki sütőpapírral. A tojást verd fel, készítsd mellé a kenőtollat. A parmezánt reszeld le nagylyukú reszelőn, vagy egyszerűen kisebb darabokban dobd az aprítógépbe és daráld nagyobb morzsányira.

A hűtött, félkész leveles tésztát tekerd ki és próbálj gyorsan dolgozni, hogy ne melegedjen fel. A téglalapot vágd középen félbe, így két hosszúkás téglalapod lesz. Mindkettőt szórd meg parmezánnal, úgy, hogy a sajt kb 2/3-át elhasználd. Ezután mindkét téglalap hosszabbik oldalán helyezz a szélükre minikolbászokat úgy, hogy teljes hosszában végigérjenek (vágj a kolbászkákból megfelelő hosszúságú darabokat, mert egy nem fog végig érni, kettő pedig már túllógna ).

Ezután kezdd el feltekerni a tésztalapokat úgy, hogy szorosan becsomagolod a kolbászokat (persze a tészta sütőpapírját ne csavard bele a tekercsbe :)). Két szép rudat fogsz kapni.

Még mindig próbálj gyors lenni, hogy a tészta minél hidegebb maradjon, mert felmelegedve elkezd ragadni és nehezebb bánni vele. Egy késsel szeleteld fel a rudakat és az így kapott csigákat fektesd el a sütőlapon (hagyj közöttük távolságot, mert picit megnőnek sütéskor). Ha kicsit szétnyomódtak a szeleteléskor, most még megformázhatod őket. 

Kend meg őket a felvert tojással és szórd meg a tetejüket a maradék reszelt parmezánnal. Kb. 20 perc alatt aranyszínűre sülnek.





No comments:

Post a Comment