Üdvözöllek!

Gyüre Orsolya vagyok, hétvégi konyhatündér és fotós. Egy csöppnyi garzonlakás még apróbb konyhájában sütök-főzök örömmel és szeretettel. Receptjeimmel és fotóimmal azt mutatom be, hogy nem a (konyha)méret a lényeg, mert sok jó étel kis helyen is elfér.

Amit készítek, az garantáltan egyszerű, viszonylag kevés alapanyagból kihozható, mégis laktató, különleges és finom.

Isten hozott Orsolya bisztrójában!
cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory

Citromborsos „petits pots aux chocolat”


Barátaim jól tudják rólam, hogy csokifüggő vagyok. Nálam minden formájú és fajtájú csokis desszert jó eséllyel játszik (még a fehércsokis is, pedig annak ugyebár semmi köze a csokoládéhoz). Az alábbi csinos és pikáns pohárkrém az egyik kedvencem, ráadásul pofonegyszerű az elkészítése.


Hozzávalók:

- 20 dkg (azaz két tábla) kiváló minőségű, legalább 70%-os étcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 1 dl zsíros tej
- fél teáskanál vanília-kivonat (a legfinomabb bourbon vaníliaesszenciát a Culinarisban kapni)
- háromnegyed teáskanál citrombors (Horváth Rozi-féle, már szinte minden közértben kapható)
- 1 tojás
- néhány kisebb-nagyobb kávéscsésze

Elkészítés:

Aprítógépben törd apróra a két tábla csokit és tedd egy keverőtálba. Közben egy lábaskában melegítsd fel (de ne forrald!) a tejet és a tejszínt, majd add hozzá a vanília-kivonatot. A keveréket öntsd a tálba a csokihoz és robotgéppel keverd fél percig. Ekkor add hozzá a citromborsot és a tojást, majd keverd a krémet további egy percig.

Ha megvagy, vedd elő a kávéscsészéket és töltsd meg őket a csokoládékrémmel. Tedd a csészéket a hűtőbe legalább hat órára dermedni-hűlni. Tálalás előtt egy jó negyed órával vedd ki, mert nem jó, ha túlságosan hideg.

No comments:

Post a Comment