Citromborsos „petits pots aux chocolat”
Barátaim jól tudják rólam, hogy csokifüggő vagyok. Nálam minden formájú és fajtájú csokis desszert jó eséllyel játszik (még a fehércsokis is, pedig annak ugyebár semmi köze a csokoládéhoz). Az alábbi csinos és pikáns pohárkrém az egyik kedvencem, ráadásul pofonegyszerű az elkészítése.
Hozzávalók:
- 20 dkg (azaz két tábla) kiváló minőségű, legalább 70%-os étcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 1 dl zsíros tej
- fél teáskanál vanília-kivonat (a legfinomabb bourbon vaníliaesszenciát a Culinarisban kapni)
- háromnegyed teáskanál citrombors (Horváth Rozi-féle, már szinte minden közértben kapható)
- 1 tojás
- néhány kisebb-nagyobb kávéscsésze
Elkészítés:
Aprítógépben törd apróra a két tábla csokit és tedd egy keverőtálba. Közben egy lábaskában melegítsd fel (de ne forrald!) a tejet és a tejszínt, majd add hozzá a vanília-kivonatot. A keveréket öntsd a tálba a csokihoz és robotgéppel keverd fél percig. Ekkor add hozzá a citromborsot és a tojást, majd keverd a krémet további egy percig.
Ha megvagy, vedd elő a kávéscsészéket és töltsd meg őket a csokoládékrémmel. Tedd a csészéket a hűtőbe legalább hat órára dermedni-hűlni. Tálalás előtt egy jó negyed órával vedd ki, mert nem jó, ha túlságosan hideg.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment