Tejszínes szerelemtészta spenóttal, sonkával és parmezánnal
Elárulom, főzöcskézős kedvtelésemmel nem csupán saját magamat boldogítom: hobbimnak a kedvesem különösen örül, hiszen mindig is szívesen vetette alá magát kísérleteimnek. Én pedig lelkesen tesztelgetem rajta az újabbnál újabb recepteket, annál is inkább, mert mindig hálás közönségnek bizonyul. Szeretetem jeléül a múltkor egy igazi szerelmes tavaszi tésztaételt tettem elé az asztalra. A legszebb dicséret – „kérek még!” – és egy nagy ölelés volt a jutalmam. Próbáljátok ki, szerintem nem csak nálunk működik!
Hozzávalók:
- 40 dkg friss spenótlevél (mélyhűtött is lehet, de mindenképpen a szálas fajta, nem pedig a parajkrém!)
- 25 dkg tészta (én szív alakút vettem, de ugyanígy jó pl. a penne, fusili, vagy a masnitészta is)
- 2 tojás
- 3 dl főzőtejszín
- 10 dkg frissen reszelt parmezán (felejtsd el – lehetőleg örökre – a közértekben kapható, dobozos, por alakú borzalmat, vegyél inkább sajtszaküzletben, vagy delikátban egy darab Grana Padano-t)
- 10 dkg pármai sonka
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, két lábosban pedig forralj vizet – az egyikben a tészta fő majd ki, a másikban a megmosott spenótleveleket blansírozd egy percig (azaz, amikor a víz felforrt, egy percre dobd bele a spenótot, majd kapd is ki és csöpögtesd le egy szűrőben). A lecsöpögtetetett spenótot vágd csíkokra. Ha mélyhűtött spenóttal dolgozol, akkor egy serpenyőben, vagy a mikróban olvaszd fel – ahogyan az a csomagolásán szerepel.
Egy méretesebb keverőtálban kézi habverővel verd fel a két tojást és a tejszínt, majd keverd hozzá a lereszelt parmezán felét és a vékony csíkokra vágott sonkát. Ha kell sózd meg (bár a sajt és a sonka is sós, úgyhogy csak óvatosan!), bőven tekerj rá borsot és reszelj hozzá szerecsendiót. Végül add hozzá a spenótot is.
Vegyél elő egy szép, tálalásra is alkalmas sütőtálat, öntsd bele a kifőtt és leszűrt tésztát, majd a spenótos-tejszínes-sonkás-parmezános kevercset is. Óvatosan forgasd össze az egészet, a tetejét pedig szórd meg a maradék parmezánnal.
30 percig süsd, majd tálald és a végén gyűjtsd be párodtól a jutalomölelést. :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment