Vannak nagy klasszikusok, melyeket egyesek szerint csakis egyféleképp lehet elkészíteni, receptjük szent és sérthetetlen. Én azonban úgy gondolom, hogy a kísérletezőkedvnek semmi nem szabhat határt. A szabályok azért vannak, hogy néha megszegjük őket.
Hozzávalók:
- 1 szárzeller,
- 1 nagy zöldalma,
- 1 kis marék dióbél,
- 1 kisebb csokor kapor,
- 20 dkg (egy kis pohár) natúr joghurt,
- az öntet ízesítéséhez fél teáskanál mustár, só, bors.
Elkészítés:
Először az öntetet dobjuk össze: tedd egy tálkába a joghurtot, keverd hozzá a megmosott és apróra vágott kaprot. Ízesítsd mustárral, egy csipet sóval és egy tekerésnyi borssal. Tedd félre az öntetet, amíg elkészül a saláta.
A diót egy száraz serpenyőben pirítsd egy-két percig, amíg intenzíven illatozni nem kezd. Hagyd kihűlni, majd egy mozsárban törd durvára. A szárzellert és az almát mosd meg, utóbbit héjastól kockázd fel. A szárzellerről bontsd le a csúnyább részeket és szabadítsd meg a bojtos végektől is. A zellerszárakat aprítsd fel, nagyjából az almakockákkal megegyező méretűre. Egy szép salátástálba halmozd fel az alma- és a zellerkockákat, keverd hozzá a diót. Ha mindezzel kész vagy, jöhet rá az öntet. Óvatosan forgasd össze, ha túl soknak ítéled az öntet mennyiségét, ne tedd rá az egészet, mert nem szép (és nem is jó), ha tocsogós.
Kifejezetten kalóriaszegény, bikini-barát étel, így fogyókúrázóknak is ajánlom!
2 comments:
Grat a megújuláshoz!
Különösen tetszett a bikini-barát kifejezés:)
Köszi, Dóri! Örülök, ha tetszik, már jó ideje titokban ügyködtem rajta... :)
Post a Comment